lauantai 29. kesäkuuta 2013

Rakkautta ensisilmäyksellä!

Se oli rakkautta ensisilmäyksellä, kun Prisman kukkaosastolla törmäsin sattumalta täysin uuteen ja lumoavaan tuttavuuteen! Kukkien ihana muoto ja väri houkuttelivat ostamaan tämän ihanuuden kotiani somistamaan. Kukan nimi on Laskuvarjokukka ja näemmä nimitys tulee kauniista ja erikoisista laskuvarjonmuotoisista kukista.






Kukat ovat väriltään ihanan raikkaita vihreän ja valkoisen eri sävyjä ja muodoltaan ne ovat torvimaiset. Torven päälliosa on kuin laskuvarjo, joka ikään kuin suojaa torvea ja ylhäältä katsottuna kukka onkin umpinainen.

Hoito-ohjeiden mukaan kukan pitäisi olla helppohoitoinen. Kukkaa pitää kastella säännöllisesti niin että se saa kuivahtaa kasteluiden välissä. Lisäksi se vaatii kasvaakseen paljon valoa. Kukka on lähtöisin Etelä-Afrikasta ja virallinen nimi on , African Parachute Plant (Ceropegia sandersonii).

Ihana eikö olekin?

Kukka tietysti ansaitsi myös arvoisensa purkin ja löysinkin ihanan harmaan mattapintaisen purkin, johon se sopi täydellisesti. Purkkia koristi vielä valkoinen teksti "Love", joka sopi myös ihanasti tälle kaunottarelle! Kukan juurelle laitoin vielä somisteeksi aiemmin Sinellistä löytämäni valkoisen helmikoristeisen sydämen, joka myös sopi tähän asetelmaan täydellisesti!






Helppohoitoinenko? 
No nähtäväksi jää miten tämä viherpeukalo saa moisen erikoisuuden säilymään hengissä!









maanantai 24. kesäkuuta 2013

Pinkki pilvitunika ja kilppareita

Jotain kivaa ja käytännöllistä piti keksiä kesäloman aloittaneelle kummitytölle. Koska itse tykkään nyt kovasti käyttää tunikoita, vieläpä näitä piilokietaisumallisia, ajattelin että myös 13-vuotias kummityttönikin varmasti pitäisi tämän mallisesta tunikasta. Ei muuta kuin ompelukone esille ja hommiin.



Kankaan valinta oli hieman hankalaa ja pitkän aikaa etsin sopivaa. Aiemmin talvella koitinkin jo vähän kysellä väri ja kuosimieltymyksiä ja pohdin jo silloin mikä olisi mieluinen väri ja kuosi. Mieltymyksiä kysellessä en kertonut syytä miksi näitä kyselin ja loppuun asti säilyikin yllätyksenä. Väri on ainakin pirteä, kuten mieltymykseksi kerrottiin, mutta kuitenkin niin että siihen on helppo yhdistellä esimerkiksi erivärisiä toppeja ja legginsejä.

Tunikan kankaaksi valitsin siis tällaisin pinkin pilvikuosisen kankaan. Kangas löytyi Tampereen Tesomalta sijaitsevasta Triteks Oy:n myymälästä, jossa myydään paljon erilaisia trikookankaita ja matonkuteita. Aiemmin en täällä myymälässä ollutkaan käynyt, koska se sijaitsee hieman liian pitkän matkan päässä kotoamme, mutta kerta se on ensimmäinenkin ehkä vielä joskus käyn uudestaan kun niille nurkille osun.

No nyt ei oikein tullut kiireessä otettua kunnollista kuvaa, mutta saa luvan kelvata.



Kaavoina on käytetty jo aimmin tekemääni tunikan kaavaa, jotka piirsin noin vuosi sitten Me&I-malliston tunikasta, josta itse pidin kovasti. Kaavojen kokoa ei juurikaan tarvinnut muokata, koska olemme tällä hetkellä melkolailla saman kokoisiakin, joten kaavojen osalta pääsin helpolla.

Toivon kovasti että tämä kesälomayllätys on saajalle mieleinen ja tulee kovaan käyttöön! Mukavaa ja ansaittua kesälomaa kummitytölle.

Samalta Triteksin reissulta mukaan tarttui myös pirteää kilpikonnakuosista kangasta kahdessa eri värissä, kun ystäväni tilasi lapsilleen samanlaisesta kankaasta paidat. T-paitojen peruskaavat on Ottobren lehdistä.




Koska pienen tytön unelmana ja toiveena tietenkin oli röyhelöt ajattelin niitä yllätykseksi vielä helmaan laittaa. Alunperin t-paidasta muokkautuikin röyhelöhelmainen tunika. Tunika on ommeltu itse soveltaen tytön t-paidan kaavasta Ottobren kaavaa pidentämällä.

Ystäväni lapset saivat tällaiset itselleen ja tunika ainakin oli pikkuprinsessalle mieluinen, kun se heti piti laittaa päälle.






Kiitos lasten äidille, kun otit näin hienot kuvat paidasta ja tunikasta käyttäjien päällä! Ja annoit luvan julkaista kuvat täällä blogissani!


maanantai 17. kesäkuuta 2013

Kesäkuun hääparille

Viime viikonloppuna meidän kesä alkoi hienosti, kun pääsimme mieheni kanssa todistamaan kahden hyvän ystävämme ikimuistoista päivää.

Kiitos vielä hääparille mahtavista juhlista ja sylin täydeltä onnea vielä tässäkin muodossa! Olitte kyllä järjestäneet apuvoiminenne kaikinpuolin hienot juhlat!

Häälahjaksi käärimme perinteisesti hääparin toiveiden mukaisesti lahjalistalta valitsemamme tuotteet. Eräältä Ideaparkin reissulta löytyi Mummola-kaupasta hauska Kuitukuun tiskausliina tai rätti (jos sitä sillä nimellä haluaa kutsua), joka mielestäni sopi erittäin hyvin tekstiltään lisäksi tähän pakettiin. Niinpä paketti sai pienen kivan loppusilauksen. Liinassa ollut teksti sopisi jo sinällään esimerkiksi onnittelukortin tekstiksi hääparille. Mielestäni ihan hauska! Ja muistuttaa varmasti keittiössä elämän tärkeistä asioista! 

Kesäkuun hääparia muistimme tietysti itse tehdyllä perhosaiheisella onnittelukortilla. Kortti oli toteutettu samaan malliin, kuin aiemmassa postauksessa olleet onnittelukortit. Tällainen siitä tuli, kortissa lentelee kaksi ihastuttavaa perhosta helmiäisen lilalla korttipohjalla.





Lahjan koristeena vielä metallinen sydän, jossa vähän valkoisia helmiä, jonka voi myöhemmin laittaa vaikka kukkaruukkuun somisteeksi. 









perjantai 7. kesäkuuta 2013

Pieni Paula-matto ja onnittelukortteja

Pieni Paula-matto


Blogin päivitys on taas retuperällä, kaikenlaista on tullut tehtyä ja kaikenlaista on enemmän kuin tarpeeksi keskeneräisenä. Jossain kohtaa olisi hyvä saada noita vanhoja tarvikevarastojakin käytettyä, ei tarvitsisi hetkeen mitään uutta hankkia. Tuntuu kyllä siltä että itsekin on kesämielellä ja monenlaista muutakin projektia käsitöiden lisäksi on meneillään, ettei tänne blogiin juttuja ehdi kirjoitella ja kesälomalla olevat lapset vaativat oman huomionsa pitkin päivää. No tehdään mitä jaksetaan ilman sen suurempia paineita!




Viime viikolla sain kuitenkin valmiiksi tällaisen pienen Paula-maton, jonka äitini ystävätär tilasi minulta nähdessään äidilläni aiemmin virkkaamani Tähti-maton. Pienen Paula-maton ohje löytyy myös tuolta Kauhavan Kangas-Aitan sivuilta. Maton keskelle lisäsin tilaajan toiveesta isossa Paula-matossa olleen pylväsympyrän ulkonäköä tuomaan.




Mattoon käytetty kude on paksua trikoista luonnonvaaleaa matonkudetta. Maton halkaisijaksi tuli myös tuo 80 senttimetriä, kuten ohjeessa on mainittu, numero kahdeksan virkkuukoukulla.

Pahoittelut siitä, etten saanut kuvaa napsaistua pelkästä matosta. Matto oli lastenkin mielestä niin kiva ja pienillä jaloilla piti siihen heti päästä vähän tepastelemaan, kun yritin muutamia kuvia napsia. Virkattuja kolosia kun on kiva pienin sormin tunnustella. Ehkäpä näistä kuitenkin saa kuvan millainen matto syntyi. Toivottavasti myös tilaaja pitää matosta, mielestäni matto toimii erittäin hyvin myös pienikokoisena ja on tosi kivannäköinen.




Onnittelukortteja


Muutama onnittelukorttikin on tullut viimepäivinä askarreltua. Se on ollutkin ihan mukavaa vaihtelua virkkuukoukulle.

Sudenkorentokortin pohja on toteutettu leimasintekniikalla metallinhohtoisella violetin sävyllä kirkasta kohopulveria apuna käyttäen. Päälle on kiinnitetty kolmiulotteinen sudenkorento, joka on toteutettu liimaamalla ääriviivatarrat erivärisille pahveille ja leikkaamalla ne sitten irti. Koristeeksi vielä Onnea-teksti ja muutama strassi.





Hääparille tein samalla tyylillä myös onnittelukortin kohopulverilla ja leimasimella. Väreinä oliivi, ruskea ja kerma. Kuvioksi löytyi hauskat oksalla istuvat pöllöt, jotka on myös tehty liimaamalla ääriviivatarra pahville ja leikkaamalla kuvio sitten irti. Pöllökuvio on liimattu vielä kohotarrapaloilla korttipohjaan kiinni kolmiulotteisuutta luomaan ja siten kuvio erottuu selkeämmin pohjasta.




Sisälle vielä onnittelut Juha Tapion kappaleen Vuodet vieriä saa -sanoin... Jotenkin niin osuvaa.


Onnea vielä kaikille kesän hääpareille!!! 
Paljon onnea ja ihanaa yhteiseloa!

" Syvennyt kiireisiis
vain puoleksi kuulet
mitä haaveilen.

Sä siinä oot kaunis niin
ja kuin ohimennen
poskeas hipaisen.

Sä käännyt minua päin
sun hymysi tarttuu
kun lähemmäs tuut.

Mua katsotko vielä näin
kun vuosia karttuu
kun päät harmaantuu?

Vuodet vieriä saa
toiveena mulla 
on jokainen niistä vierelläs taivaltaa
sinuun nähdä kun saan
ja nähdyksi tulla
kaksi pelkonsa voittaa.

Mä muistelen taaksepäin
kai haavamme arpeen
on umpeutuneet.

Toisillemme siks näin
oomme edelleen tarpeen
niissä yhteen kasvaneet.

Vuodet vieriä saa..."

- Juha Tapio -